fiksa krejer

Hey ba be ri ba .

Ett litet tag sen nu . I söndags hittade jag i alla fall massa gulligt porslin i mina lådor . Och Morgan hade fått tag i lite tallrikar, koppar ..m.m.. ! och en underbar bordsglaslampa hos sin mormor.

Kvällen spenderade jag med Elisabet och vi planerade lite inför Sofies överraskningsfest. Hon fyller ju 20 år nu på måndag. Fast hon vet om att hon ska firas, men några närmare detaljer tänker vi inte berätta om.
Träffade även Steffie !

Under måndagen fick jag sällskap av Elisabet till skolan, där jag pratade med några lärare och fick lite mer klart för mig hur jag ska arbeta i höst. Det kommer bli mest hemarbeten och om jag behöver hjälp så är det bara att komma till skolan. Jag känner att det kommer bli mycket bättre att plugga hemma, kommer ha lättare att koncentrera mig.
Efter en kopp kaffe med Elle, gick vi och till Håkanssons och åt kyckling/curry med lillasyster. Sen vid halv fyra tog jag och Marielle en buss. Skönt att komma tillbaka till Falun och gosa med Moggeman.

Idag ska vi f-i-k-s-a lite grejer som vanligt .. och imorgon, mina damer och herrar, får vi flytta in!

ASSÅ MORGAN HAR DAMP ! nu drog han ut internet bara för att han har tråkigt och för att jag inte ger honom uppmärksamhet . Pokerfacet spelar ändå baa poker hela tiden , och då är det jag som inte får uppmärksamhet.

Nu ska vi åka hej då !


Kråksång och Tråksöndag

ELU !
hehe mow

Sitter och lyssnar på kråksånger .. ja Promoe alltså :) Tänkte lägga in albumet på Morgans mp3 som jag ska få låna nu när jag åker till Järna. Är så tråkigt att åka tåg och buss ensam.
Är oxå ensam här hos hans mami och väntar på bussen. Den går väl om en timme ungefär.

Ute satt det en tant på en bänk. Hon påminnde mig och den starka tanten i Madagaskar 2, som vi kollade på igår kväll. Vi tittade även på Den Lilla Sjöjungfrun Ariel .. var så längesen jag såg den, så jag tyckte det var dags att se på min favorit-Disney film igen.









Har för dagen planerat att titta igenom mina grejer, som jag haft i mina tidigare lägenheter och boenden, när jag kommer hem. Det ska bli roligt att hitta lite grejer, som man tyckt mycket om. Och om jag har tur hittar jag saker som jag glömt bort att jag hade! Dags att fixa lite, för vi kanske får lägenheten väldigt snart!!

Ikväll ska jag försöka träffa Elle oxå, om hon kommit hem från Ludvika. Hoppas!
Och så ser jag såklart fram emot att träffa mina små syskon :)

Om det är någon låt jag inte gillar på Promoes album Kråksången så är det Svennebanan. Annars är plattan en stor tumme upp!

Jag vill inte kasta bort min lilla tid, så jag går och packar nu.
Och jag vill passa på att säga: Lev nu!

Ciaoo / Bella

queen of pop (?)

Musikvideon som gåt i vit färg . Hennes ansikte är vitt, hennes hår är vitt, kläderna vita , väggarna , golvet . Så små och stora stänk av blått , senapsgult , falu-rött och allt som passar in för att det ska bli så snyggt som det verkligen blir;
i Robyns Cobrastyle . Kanonbra låt och video .
Robyn is a star !




Suzanne

GRATTIS SUZZ PÅ DIN DAG . 19 år !
usch vad gamla vi blir . Lär väl inte dröja innan vi alla sitter på samma ålderdomshem och spelar Bingo. Eller Yatzy , kanske , som vi är så bra på .
puss & kärlek till dig !

Lite av dagen

Gick upp extra tidigt idag för att titta på Ken Ring live på TV4 med låten Ber En Bön. Det var riktigt fint faktiskt och jag tror inte att det var så många som kunde hålla tåren inne. Lite senare spelades oxå låten Nu Måste Vi Dra och det var oxå bra !!

Så efter Ken och lite Kaffe tog vi en promenad med Zudden . Jag blev lök och det var ju skönt .
Annars har vi inte gjort så mkt .. lagat pannkakor med chokladsmak och städat lite .


"Jag känner mig mest uttråkad . Eller det känns som att du ligger i sängen och jag sitter i soffan ."

Som en guldfisk.

Jag börjar oxå bli sugen på kaffe.

Idag ska jag sluta snusa. Jag ska bli nikotinfri, tänkte jag. Jag är lurad av nikotinmonstren. De tror att jag behöver dem. Ingen behöver dem egetligen.
Imorgon ska jag åka 10 mil bort. Eller tillbaka. Vad vet jag.

Puss Bello


P.S.

... Morgan fixar ett bad åt mig !!
Ahaw vad fin han är (B-B-B-B-I-I-I-I-G-G-G-G heart)

... och P.S. nr 2: lil'sis MaryL har klarat EU-moped-teori-provet idag !! GRATTIS !



LOVE FROM BEL

Lampor

Om tre år blir glödlampan ett minne blott . Alla glödlampor ska vara borta år 2012. Lågenergilamporna innehåller kvicksilver och är därmed viktiga att återvinnas. Dock är dessa dyrare, men man tjänar in pengarna på sikt eftersom de energisnåla lamporna håller längre.
Bad or good ?

Energisnål wins !

Källa: nyheterna TV 4



TÄNK PÅ MILJÖN!
Kolla hur bilen har förstört ormen "/


FILM BIO TV

SHU LU LU !
nu börjar det lukta blöt hund och dans . Var precis ute i ösregnet och dansade och hoppade med Zudden . Ibland är regnet så härligt ! Efter en mini-kiss-promenad blev jag genast sugen på ett hett bad .. frågan är om Morgan kan lista ut min, för tillfället, (näst) högsta önskan ?!!
WE WILL SEE (;

vi kollade nyss på män som hatar kvinnor, och om jag får säga det själv, så är det nog den bästa svenska filmen jag vet. Den ÄR bra. Första gången jag såg den var väl för ett halvår sedan . typ . i vansbros biograf tillsammans med johanna mamma och mirja . K-A-N-O-N

Förresten .. den 26 aug (tror jag, enligt reklamen på TV) är det bio-prämiär på den nya BECK-filmen . Den vill jag se !
Har ju kvar ett presentkort på SF sedan en liten tid tillbaka, så det kan ju komma väl till pass dåra (;

"EN VARA, ELLER VECKANS KORT-VARA ?" haha ICA-reklamerna får man väl aldrig nog av ?

Åh . ja . en bra fredag , som sagt . Ha en härlig natt !
Hellooooooooooooo Belloooooooooooooooooooo


YRA


FREDAGSMYS

Dagens sysslor:
- Skogspromenad med Zelda Zudden Morgan & Anna Lena
- Köttbullar + sill + ägg + potatis = bra påskmat i augusti
- Titt på lägenhet nr 2 . Lägenhet = fixad
- Ostbågar och rött vin med Mow & Zud

Har även tittat runt lite på färger , möbler & tyger . Det finns så mycket idéer i min hjärna så att jag knappt kan tänka på något annat. Måste börja arbeta ut min kreativitet praktiskt . NÅNGÅNG - innan jag blir galen . Eller helt sömnlös .



Har i alla fall varit en bra dag . Det börjar liksom hända grejer .
& jag är kär .
Gud, vad mitt liv blinkar i vackra färger !

Nä nu är det dags för fredagsmys .. CIAO


a new day , 17 aug 09

I think I'm a little bit in love with you

Kollade på "Dom kallar oss artister" igår kväll , och då fick man följa med Lykke Li till LA och se lite av hur hennes dag kan se ut.

Det är nu en ny vecka, vilket jag inte ser fram emot speciellt mycket. För jag har varit så glad över den här helgen och hela mitt sommarlov. Nu när skolan börjar igen (för min del på onsdag) så blir jag bara stressad. Eftersom jag inte hann med allt skolarbete förra året så har jag nu valt att gå en sjunde termin på gymnasiet, så att jag kan få gå ut med lite bättre betyg.
Jag har, under dessa tre gymnasieår, tappat intresset helt för att plugga. Det kanske inte är så konstigt med tanke på allt som hänt .. men tack vare bl.a. Morgan så har jag blivit inspirerad att satsa lite hårdare den här hösten och ta mig ur det här ångestfyllda träsket. Om jag blir klar med det här nu så kan jag börja leva sen. Det ser jag fram emot.
Att leva

Natten till idag har varit fylld av konstiga drömmar. Det var skönt att vakna. Har längtat efter en ny dag.
Idag kan vi göra vad vi vill!
Jag är ung, kreativ, glad och tillsammans med en dröm. Det är mysigt sensommar-höstigt ute och vi kan göra vad vi vill för att vi är oss själva och inga andra.
 Tack för min fina dag


HELLO BELLO

Don i Järna

Helu . Det är en vanlig torsdag i augusti . Det dåliga är att jag ska åka till Järna om ett litet tag .. och min mow ska inte med .
 Lär ta itu med lite saker .. lägga in några hundralappar på kontot, som jag tydligen lyckats gå väldigt mycket minus på under semestern till Gbg/Malmö/Köpenhamn .. sen ska jag hem och städa och rensa ur garderob och vind. Inte nog med det så ska jag hinna hjälpa mamma att klä om två fotöljer, som mamma redan målat om trä-armstöden på.
 Får väl se om jag hinner med allt detta på en eftermiddag/kväll. Måste träffa mina bästisar oxå! Det sjuka är att det har hunnit gå nästan tre veckor sedan sist, vilket är oacceptabelt. Och skamligt. Min sommar har verkligen gått fort! Men den har oxå varit helt underbar.
 Och den är inte slut än .. om man ska tro på det som skrivs och sägs så ska det ju bli en riktigt skön septembermånad oxå. Får väl hoppas på det!

Nu ska jag packa väskorna och byta om.
Ha en bra dag!


ISA

Den eviga kampen om njutning

  • Natur
  • Mat
  • Musik
  • Pengar
  • Kärlek
  • Sex
  • Våld
  • Väder
  • Alkohol
  • Andra droger

Vi spenderar mycket kraft på att hitta vår största njutning. Det som får oss att kanske glömma bort vardagen eller ge livet ett sorts värde och lycka. Är det ett sätt att fly eller är det det som är livets mening?
 Många använder nog njutningen som ett skydd från verkligheten, ett sätt att skapa sin egen värld. Sökandet efter sitt egna liv och identitet.
 Andra hittar sin drivkraft i njutningen, som en fikapaus under ett hårt arbete, eller som sömn mellan dagarna.
 Våld är väl ett sätt att hämnas på den orättvisa man känner att man gått igenom under sitt liv. En njutning att kunna tillfredställa sitt hat, kanske.
 Pengar är ett sätt att kunna få allt som man vill ha. Tror man att lycka kan köpas för pengar? Till viss del, kanske. Många ser pengar som makt och ett sätt att få som man vill, utan att knappt göra någonting själv. Pengar kan ge allt man kan önska sig, bara man har tillräckligt av dem. En stor del av människors kapital-begär, tycker jag, är ytligt. Det beror på hur man använder dem eller vad man lyckas åstadkomma, som till exempel en hjälporganisation och välgörenhet, är ju ett bra sätt att kunna känna lycka, att man gjort något bra för andra människor, och inte bara för sig själv.

Yah Yah, jag tycker att det viktigaste är jämställdhet och att man kan se alla människor som lika värdefulla, för vi är alla bara människor.
 Sen kan man ju försöka hitta sin egen njutning i livet, inget fel med det. Det är som en liten lycko-känsla, bara man inte missbrukar den, för då får den inte samma värde tillslut.


BLÖH

Vilken knas-dag. Efter det där laxeringspillret igår har jag mått pyton. Inget kul bajs här inte! Och idag har jag mått illa hela dagen.
Men imorse kollade vi på Ice Age 3 och den var askul!
Nyss ätit mat och ska nu kolla på en annan film.

Morgan är otålig men underbart söt.

Så .. ciaaoo !

MONDAY

Äntligen måndag ! En skön, sista, ledig vecka har jag framför mig. Det har varit en soft dag med en del utklarat.
 Igår var vi och tittade på lägenheten, nyrenoverad och fin. Det var dock en före i kön, så jag tvivlar på att vi kommer få den. Jag tänkte att vi kanske äntligen kunde få lite nedförsbacke, men jag antar att vi bara får hoppas.
 Vi har lagat god mat och efter en varm dusch upptäckte jag åskan här ute. Jag tycker det är mysigt med åska och regn ibland, men det tyckte nog inte krukan i fönstret som hoppade ut.


________________________________________________
OBS! Skattesänkning planeras inför nästa år. Bra eller dåligt?
Lönetagare kan konsumera mer .. kommer det leda till fler jobb i samhället?
Eller borde de som faktiskt har jobb, betala mer skatt? Det finns ju så många arbetslösa.

Beroende

Jag har inte bajsat sen i förrgår, så nu har jag blivit påtvingad ett piller, Dulcolax. Därefter en kopp kaffe.
 Anledningen till dagens huvudvärk måste därmed ha varit : kaffeberoende. För efter några klunkar blev jag genast bättre.
- Åh, nej ! Det som inte fick hända har hänt !
 Iofs inte så konstigt med tanke på att jag under en längre period, den senaste tiden, har startat dagen med en kopp kaffe. Men när min frukostkompis gjort kaffe på morgonen så kan jag inte vänta tills efter frukosten för då hinner det kallna. Jaja. När man slutar med nånting börjar man med något annat.
 Sluta röka = börja snusa
 Sluta sova = börja dricka kaffe
Osjälvständiga individer. Eller "osjälvständig period" skulle jag vilja kalla det. Alla hamnar vi i psykiska knipor.



Nej fuck beroende. Det är bara en inbillning och vana som människan har skapat själv.
 En påhittad ursäkt, som funkar bra .


Sunny day

För första gången på länge vaknade jag före Morgan ! Så smög jag upp och satte på kaffet . Tänkte fixa frukost på säng , men så vaknade han innan kaffet ens kokat färdigt , så det får väl bli en annan gång . Jag är i alla fall stolt över att jag kom upp först för en gångs skull :)

Min söta Elle ringde precis och det var kul att prata lite med min prinsessa !
Nu ska jag försöka ta tag i lite saker , söka jobb och försöka få in lite pengar så att jag kan överleva i vårt rätt så tuffa samhälle . Det kommer väl dock bli svårt att få något jobb här .. men det är väl värt att försöka .

Idag ska vi åka och titta på en lägenhet . Spännande !



Isabelle

Black water

Igår kom äntligen solen fram igen ! Har inte sett den på länge . Så vi gick ner till bryggan och tog ett härligt dopp i Runn . Kvällen spenderades framför TV och "Vägen ut" . Riktigt fin film faktiskt . Avslutade kvällen  med ett nattdopp . Vattnet är så härligt på natten . Det känns verkligen speciellt när vattnet är helt svart och det känns som att djupet inte har någon botten. Samtidigt blir det så läskigt när man inte vet vad som finns under ytan. Nattbad är fint .



Hello Bello

Söndag - Onsdag

Våran tre-nätters resa till Alingsås (&Göteborg) var jättemysig . Träffade kusiner och mostrar , solade, badade, besökte Liseberg och gjorde stan . Vi fick familjeresan som vi ville ha den !


Det var lustigt på Liseberg .


Söta Marielle, mamma, Yvonne och Nathalie i Alingsås .


En riktigt bra första halvlek där min kusin Joel spelade på ondagskvällen .


Jag & Morgan tog en tur till vårat favoritcafé , måste nog vara Göteborgs
mysigaste . En kopp choklad med den söta gubben !

WE LOVE ALINGSÅS !
Ciao / Bella

Summertrip

Sitter i Suzz gröna soffa hemma hos Morgans mamma . På golvet ligger Zudden i solskenet och på balkongen sitter Morgan och blundar .
 Om en och en halv timme går bussen in till stan - Borlänge - Dala-Järna . Där möter mamma, Nalle, Marre och Leon upp oss och vi fortsätter resan i bil till Alingsås . Vi ska bo i en lägenhet, som vi ska få låna, ovanför min mosters parfymeri . Mysigt !
 Imorgon åker vi till Göteborg och kollar in Lotta som är på Liseberg, precis som jag och Morgan gjorde tidigare denna sommar . Hoppas vi får en bättre plats den här gången :) Och så får vi förhoppningsvis träffa min bror där i Gbg också .
 På onsdag åker vi hem igen, så vi får se vad vi hittar på under tisdagen och onsdagen .
 Ska bli skönt med en liten semester med syskon och kusiner .

Nu ska jag gå och sminka mig .. !


Ciao .

BUM

Bum like you - Robyn ft Snoop Dogg

Robyn är grym och det har jag tyckt ända sen jag fick min DATE-Robyn parfym när jag var liten . haha
Robyn plus Snoop är lika med underbart !







_________________________________________________________

Panta mera !

Nu är jag tillbaka .. efter ca 26 timmar från min baby . Det är skönt att vara tillbaka , som Petter brukar säga .
Det har varit några bra och några dåliga timmar i Järna . Men mest bra ! Min syster är bäst så det har ju vart rätt gött faktiskt ..
När jag kom tillbaka till Morgan hade han "lagat" potatisgratäng .. mm .. gott !
Snart ska vi ut och busa :) hehe
Och imorgon blir det eventuellt en resa med min familj till Alingsås/Göteborg . Det vore kul ! Får full si då .

Föresten kom jag på en bra idé på bussen hit .. att höja panten !! Då vill fler panta och kanske till och med strunta i att köpa den där giftiga Fantan .. Miljö- och hälsovänligt !
PANTA MERA


Tack för flätan, Morgan .
hahaha / Isabelle

RSS 2.0